OMTALE

Efter adskillige mislykkede forsøg med forskellige psykologer, fik jeg muligheden for at tale med Helene. Samtalerne med Helene har været gode, da hun netop har været skarp til at fange essensen; hun har her været god til at fremme en selvbevidsthed hos mig.

Hvad jeg særligt ønsker at fremhæve er, at Helene i en høj grad viser en personlig interesse i at hjælpe – på en professionel måde. Det er tydeligt at mærke hendes nærvær. Det er rart, at Helene netop ikke lader sig skjule bag en neutral, institutionel maske, men bruger sig selv aktivt i mødet med mig. Under samtalerne har jeg følt, at jeg er blevet set, hørt og hjulpet på rette spor – i mit eget tempo. Jeg kan derfor varmt anbefale Helene.

Anne, 23 år

I terapien hos Helene, er jeg blevet opmærksom på vigtigheden af at trække vejret, gå ned i tempo og mærke efter hvad jeg egentlig føler. Jeg fortalte bare min smertefulde historie uden at mærke det. De terapeutiske samtaler med Helene bevirkede, at jeg kom i kontakt med mig selv, min historie og mit potentiale. Jeg mærkede i kroppen og hjertet hvad jeg bar på, i stedet for blot at tale ud fra hovedet.

Så dét at blive gjort opmærksom på mit tempo og min talestrøm har jeg arbejdet meget videre med. Helenes lytning og anerkendelse af dét jeg kom med, kombineret med hendes faglighed har haft stor effekt i mit liv. Jeg følte en helt særlig forbindelse til Helene samt varme og tryghed i samtalerne med hende, hvilket gjorde at jeg kunne give slip og gav mig mulighed for at arbejde med mig selv på en konstruktiv måde.

Vibeke, 41 år

Jeg kontaktede Helene for at få hjælp til at håndtere mine små drenges konstante søskendekonflikter. Allerede ved den første samtale gik det op for mig, at deres konflikter nok bundede i mit forhold til mig selv og min mand. Helene har virkelig formået at finde frem til kernen til vores udfordringer.

Vi har haft nogle rigtig behagelige samtaler, og jeg har lært at forstå min mand i højere grad og at være mere nærværende overfor både mine børn og min mand. Helene er yderst professionel, nærværende og ikke mindst oprigtigt interesseret i at hjælpe. Hun har givet mig meget at arbejde videre med og vigtigst af alt, har jeg lært at hvis man vil ændre på andre må man starte med sig selv.

Line, 35 år

Hos Helene har jeg følt mig i trygge hænder. Her har jeg oplevet et rum med omsorg, empati og varme, hvor jeg kunne se min skam, fortid og nutid i øjnene og give slip. Helene har en særlig profetisk gave som sammen med bøn og samtale har været kraftfuld og forløsende for mig.

Josefine, 35 år

Helene var en kæmpe hjælp for min mand og mig, og skabte muligheden for os at blive tættere og blive kærester igen efter en lang, svær periode.

I samtalen med hinanden var der, over mange år, opstået så mange irritationsmomenter mellem min mand og mig selv, over måden vi hver især formulerede os, så mange blindgyder vi plejede at skvatte i, at det var svært nogensinde at nå ind til kernen af den samtale vi prøvede at have – med skænderier og afstand imellem os til følge.

Helene formåede at skabe rum til, at vi hver især fandt plads til at tale, og dermed finde ud af, hvad vi egentlig selv og hver især prøvede på at sige. Hun lagde arbejdet med at holde hver part til det igangværende emne – så man selv kunne nøjes med indholdet og ikke strukturen af samtalen.

Det gjorde hun med humor, lethed, indlevelsesevne og charme, hvilket var enormt vigtigt for os. Når man skal lære en ny kommunikationsform (til hvilken man egentlig er dårlig) kan det være en tung oplevelse.

Samtidig var emnerne tunge, triste og betændte. Det gjorde jo også at Helenes evne til at skabe god stemning, grine og fremhæve det gode, var meget kærkomment. Terapi er jo trods alt noget man tager tid ud til, og var i hvert fald i vores tilfælde den største portion tid vi brugte på vores forhold i den periode. Så det føltes faktisk næsten lidt nogle gange, som om vi havde været på date.

Helenes empati og behagelige menneskelige kvaliteter var meget mærkbare for os. Men det, at hun er så dygtig, hænger jo utvivlsomt sammen med hendes store faglighed og professionalisme. Det er sværere som klient at kommentere på, fordi man ikke ved så meget om det og fordi det netop gør at tingene glider. Men den høje faglighed kan ihvertfald mærkes, og det vil jeg gerne fremhæve.

Vi har givet Helenes navn til adskillige vennepar i problemer, og kan varmt anbefale hende.

Lotte, 40 år

I terapiforløb hos Helene oplevede jeg igen og igen at komme i kontakt med vigtigheden af at se min partner, min datter og mig selv i et autentisk lys. Helene hjalp mig derhen, hvor jeg kunne se det hele klart. Hun har været med til at styrke min jeg-fornemmelse markant og selvafgrænsning overfor andre mennesker, hvor det tidligere har været mere udflydende. Helenes nærvær og personlige engagement er meget stærkt. Vi (min partner og jeg) oplevede, at hun forholdt sig med stor relevans til dét der fyldte i os – og med stor evne til at være i det svære og smertefulde. Der var plads til alt i terapirummet.

Aron, 42 år

Jeg havde før prøvet parterapi, hvor jeg blev skældt vredt ud, af parterapeuten, fordi jeg ikke hørte efter hvad hun sagde!

Her var Helene enormt dygtig til at anerkende og undersøge, hvad det skete inde i mig, når jeg driftede væk fra emnet – så hun gav min respons værdi og genopbyggede min selvtillid. Samtidig kunne hun være humoristisk og holde mig kærligt fast, når det tydeligvis var vigtigt for min partner, at jeg forholdt mig, til noget hun følte, så at hendes følelser og oplevelser også blev anerkendt og behandlet.

Den samlede effekt var et kæmpe løft i samtalekvaliteten, men samtidig et stort løft i selvtillid – måske endda i selvværd – for mig. Det var enormt godt for mig gentagent at blive bedt om at mærke mig selv og mærke efter, i samtalen, hvad jeg selv synes. Førhen var en standard reaktion jo, at prøve at gætte på, hvad min partner ville have mig til at svare.

Peter, 40 år

I mine samtaler med Helene er jeg blevet set og mødt så jeg har kunne bevare mig selv. Det har haft stor betydning for mig og givet mig mulighed for at ændre nogle dybe mønstre. Jeg kunne mærke, Helene ikke var bange for at være sammen med mig dét sted, hvor jeg tidligere har isoleret mig fra andre personer. Jeg vil anbefale Helene for hendes styrker som sensitiv, inviterende, respektfuld, modig, ærlig, autentisk og virkelig dygtig til mennesker.

Annika, 49 år

Helene har en god energi og udstråling. Hun er reelt engageret og nysgerrig og holder tilsyneladende meget af sit arbejde. Det er tydeligt at mærke hendes nærvær.

Jeg føler en tryg og konstruktiv atmosfære i vores sessioner. Helene er god til at holde sporet, så jeg forholder mig mest muligt til det, der er min udfordring. Jeg sætter stor pris på den måde, hun organiserer de nyttige ting, jeg bør bide mærke i. Efter hver konsultation går jeg derfra med noget at arbejde videre med. Jeg er taknemlig for den udvikling, jeg er i.

Anders, 31 år

Den anden dag havde jeg en kollega, der brokkede sig over sin chef. “Hvorfor leder han os ikke på en anden måde, nu hvor vi har talt om, hvordan vi gerne vil have det?” Jeg kom til at tænke på de samtaler min kæreste og jeg har haft hos Helene. Det var tydeligt, at min kollega forstod, hvad jeg mente, da jeg svarede: “Prøv at sammenligne det med dit eget parforhold. Selv om du ved, hvad du gerne vil gøre bedre og anderledes, gør du det ikke altid, fordi det kan være rigtig svært at ændre på sine rutiner og adfærd.” Helene har på en rigtig god måde og med stor medfølelse hjulpet min kæreste og jeg til at forstå os selv, og det er også lykkes os at blive bedre sammen.

Jesper, 37 år